Nasiol keramische coating

Keramische Auto coatings

We begrijpen het. U wilt dat uw auto er altijd mooi uitziet en u staat ervoor open om alles te proberen dat effectief en permanent is. Je hebt alle basisdingen al geprobeerd, zoals dagelijks wassen en maandelijks harsen om die krassen, vlekplekken, vuil, roet en wat niet te verwijderen. En toch komen ze de volgende dag terug met de extra krulsporen van al het wassen.

Dus je denkt aan iets anders. Een oplossing die ervoor zorgt dat uw auto er dag in dag uit hemels uitziet met slechts weinig regelmatig onderhoud. Iets dat een eenmalige aangelegenheid is tegen de dreiging van chemisch etsen en oxidatie: je past het toe en vergeet het dan jarenlang. Laat ons je voorstellen aan onze keramische coatings.

 
Wat is nano coating?

De term nano wordt in veel productnamen gebruikt. Nano is afgeleid van het Griekse woord ‘nanos’, wat dwerg betekent. Nano delen zijn microscopisch kleine deeltjes. Doordat deze deeltjes erg klein zijn kan de structuur van een stof hiermee veranderd worden. Hierdoor bouwen de deeltjes nauwkeuriger op elkaar. Nano is met name een veelgebruikte marketingterm en zegt vooral iets over de deeltjesgrootte van het gebruikte materiaal. Het vertelt eigenlijk niets over het materiaal zelf.

Wat is glascoating (of SiO2)?

Een ander woord voor SiO2 is siliciumdioxide of silica. Siliciumdioxide wordt gebruikt als hoofdbestanddeel bij het produceren van glas. Inderdaad, daar komt dus ook de naam glascoating vandaan. Siliciumdioxide is niet reactief en kan van zichzelf geen verbinding aangaan. Coatings gebaseerd op deze technologie bevatten een resin (hars) waardoor silicium hecht op de lak. Je zou kunnen zeggen dat dit een soort lijm is. Het nadeel van resin is dat het minder goed tegen chemicaliën kan. Extreem zure of alkalische reinigers tasten na verloop van tijd de resin in de coating aan. Dit heeft slijtage als gevolg. Ook kunnen in dit type coating (onzichtbare) haarscheurtjes ontstaan door het “werken” van warme of koude materialen.

Wat is keramische coating (of SiC)?

Het SiC molecuul staat volgens het scheikundige periodiek systeem voor silicium en carbon en wordt ook wel siliciumcarbide genoemd. Dit is in tegenstelling tot SiO2 een reactieve stof, welke harder is dan siliciumdioxide. Het grote voordeel hiervan is dat er geen resin nodig is om de coating te laten hechten aan de lak. Je krijgt een zichtbaar dikkere laag dan bij een SiO2 coating. Je zou het verschil met SiO2 zo kunnen omschrijven: SiO2 is een lijmverbinding, SiCarbon is een lasverbinding wat zorgt voor één geheel met de lak. Om deze reden is SiC beter bestand tegen zure en alkalische reinigers dan SiO2.

 
Keramische coatings bij Nasiol

Al onze keramische coatings voor de autolak zijn op basis van het SiCarbon+ molecuul. Een revolutionaire premium coating met een zeer goede bescherming en een sterke water- en vuilafstotende werking op de autolak. Onze premium coatings geven uw voertuig een extreem hoge en zichtbaar diepere glans en kleurdiepte aan de lak.

Onze nano-keramische coatings voor autolakbescherming onderscheiden zich van de rest vanwege de lange levensduur van zijn beschermende eigenschappen. Afhankelijk van het product kan dit 3 tot 5 jaar zijn. Natuurlijk maakt regelmatig autowassen de beschermlaag dunner. Als u echter onze hydrofobe lakbescherming voor auto’s gebruikt, kunt u er zeker van zijn dat zelfs na 100 wasbeurten, en voor sommige producten zelfs na 250, uw autolak nog steeds beschermd is.

Dankzij de unieke formule zorgt de keramische coating voor een hoogglanzend en moeilijk doordringbaar transparant pantser waardoor een glasharde verzegeling ontstaat die beter bestand is geworden tegen negatieve invloeden van buitenaf, zoals schadelijke UV straling, zure regen, modder, hars, vogelpoep en luchtverontreiniging. De keramische laag is vele malen harder dan de lak zelf en beschermt zelfs tegen gebruikerssporen en wasstraatkrassen.

Tevens kennen al onze coatings een hydrofoob karakter, wat betekent dat het water en andere verontreiniging afstoot. Het reinigen met een goede autoshampoo is al voldoende voor een blijvend resultaat. Dankzij onze unieke coating is er niet meer de noodzaak om uw auto elke paar maanden in de wax te zetten om optimaal beschermd te zijn. Ook de kwetsbare plastic koplampglazen zijn zo meer beschermd tegen o.a. UV straling waardoor ze langer mooi blijven.

Naast de zorg voor uw auto-exterieur, bieden wij u ook een breed scala aan nano autoverzorgings- en detailingproducten aan die uw interieur beschermen en deze schoon en netjes houden. Ook de textielelementen kunt u beschermen tegen de schadelijke effecten van water en vlekken. Even 10 minuten spenderen en vergeet het vuile interieur een half jaar lang.

Benieuwd naar onze producten, neem dan snel een kijkje in onze webshop.

Winkelwagen
Scroll naar top